miércoles, 21 de septiembre de 2011

Librărie temporară de cărţi în limba română la ICR (1-7 octombrie 2011)



În cadrul manifestărilor ocazionate de prezenţa României ca invitat de onoare la Târgul Internaţional de Carte LIBER de la Madrid, Institutul Cultural Român va găzdui, în perioada 1- 7 octombrie 2011, o librărie temporară cu vânzare de cărţi în limba română.


Iubitorii de literatură română vor putea achiziţiona peste 150 de titluri în limba română (literatură contemporană şi clasică, cărţi pentru copii, dicţionare, ghiduri turistice etc.), dar şi în limba spaniolă (autori români traduşi).

Lista cărţilor ce vor fi puse în vânzare va fi disponibilă pe site-ul ICR: http://www.icr.ro/madrid/.


Librăria va fi deschisă  publicului între orele 11:00 – 20:00, la sediul ICR din Madrid, C/Marques de Urquijo, 47, 1º dcha.


În contextul evenimentelor care marchează prezenţa României la LIBER, amintim conferinţa susţinută de istoricul Ştefan Lemny la 3 octombrie la Biblioteca Naţională a Spaniei despre secolul al XVIII-lea românesc Şi expoziţia de bandă desenată românească care va fi expusă pe gandul exterior al aceleiaşi prestigioase instituţii culturale spaniole din Paseo de Recoletos; o expoziţie de ilustraţii de poveşti clasice şi contemporane româneşti şi un atelier de desen, realizate împreună cu Clubul Ilustratorilor din România la sediul ICR Madrid la 27 septembrie; o serie de conferinţe susţinute în zilele de 6-7 octombrie  la Círculo de Bellas Artes de o serie de importanţi scriitori români (Ana Blandiana, Dan Lungu, Filip Florina, Adriana Babeţi, Adrian Oţoiu şi Cezar Paul-Bădescu). Totodată, pe 28 şi 29 octombrie, la Goethe Institut, vor fi prezenţi scriitorul român de limba germană  Eginald Schlatner şi regizorul Radu Gabrea, iar la 26 septembrie, la Casa Sefarad, se va vorbi despre scriitorii români de tradiţie evreiască, despre Paul Celan, Mihail Sebastian, Max Blecher şi va fi prezentat un documentar inedit despre Paul Celan.

Mai multe detalii, precum şi programul detaliat al evenimentelor, pe site-ul:  www.icr.ro/madrid/

Promovarea literaturii române este una dintre principalele direcţii strategice ale ICR Madrid în acest an, declarat de Institut „Anul literaturii române în Spania“. Prezenţa României ca ţară invitată a Târgului de carte LIBER din Madrid va fi un prilej de lărgire a orizontului de receptare a culturii şi a literaturii române în spaţiul iberic.

No hay comentarios: