miércoles, 23 de marzo de 2011

“Fantasmagorie” la Noaptea Teatrelor 2011



Pe 26 martie, Ziua Mondială a Teatrului, Primăria Comunidad de Madrid organizează cea de-a cincea ediţie a „Nopţii Teatrelor“, proiect dedicat teatrului, dansului şi muzicii, când au loc concerte, spectacole de teatru şi dans, conferinţe în peste 80 de spaţii alternative, 20 de săli de concerte şi spaţii dedicate spectacolelor de teatru.

Cu această ocazie, la ora 21.30, la Centro Cultural Eduardo Úrculo (Plaza Donoso, 5, Madrid) are loc spectacolul de pantomimă “Fantasmagorie”, prezentat de Compania Passe Partout DP. Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.

“Fantasmagorie” este un spectacol-reverie, în timpul căruia cei patru actori te fac să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, un basm în care Ileana Cosânzeana este stăpâna aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol. O poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti. O creaţie la graniţa dintre pantomimă şi circ, la fel de stranie şi de fascinantă ca o plimbare de o oră de-a lungul Siberiei călare pe spinarea lui Fram, ursul polar. Finalul este un amestec cuceritor de candoare şi entuziasm, primăvara alungând fantasmele şi cenuşiul. Culorile vesele umplu scena şi toată lumea se împacă cu toată lumea, în cea mai fericită dintre lumi. (www.passe-partoutdp.ro/)

Cu: Vadim Rusu, Nadejda Dimitriu, Petru Ciobanu, Petrică Voicu
Regia: Vadim Rusu
Coregrafia: Nadejda Dimitriu
Light Design: Sorin Vintilă/Ilina Pepine
Ilustraţia muzicală: Vadim Rusu/Ilina Pepine
Costumele Nadejdei Dimitriu: Mihaela Drafta
Scenografie şi costume: Dana Georgescu/Anca Cernea

No hay comentarios: