jueves, 17 de marzo de 2011

Felicia Mihali în Spania, la Săptămâna francofoniei

ICR Madrid participă, alături de Ambasada Franței în Spania și Institutul Francez, la evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Francofoniei, în perioada 14-20 martie. Invitata principală a ICR Madrid la aceste evenimente este Felicia Mihali care vine în Spania din ținuturile nordice ale Canadei, populate de vorbitori de franceză, dar și de indienii Innu.
Felicia Mihali este o scriitoare atipică și un personaj cu totul deosebit, din categoria celor care, rămânând în fond scriitori români, traversează culturi, continente, limbi. S-a stabilit în Canada în urmă cu mai mulți ani, după ce în România devenise cunoscută ca jurnalistă și ca autoare a câtorva volume de proză, printre care, cel mai comentat, Țara brânzei, apărut în 1999. Și-a continuat cariera de scriitoare în altă limbă, devenind o foarte cunoscută autoare a zonei franceze a Canadei, elogiată în țara de adopție, cu nu mai puțin de șase cărți publicate la Montreal, ultimele dintre ele scrise și publicate direct în limba franceză.
ICR Madrid, în cadrul Săptămânii francofoniei, a invitat-o pe Felicia Mihali, în dubla ei calitate de scriitoare de origine română, dar în prezent de expresie franceză, oferind astfel modelul unui intelectual român polivalent și poliglot, cu o binecunoscută ascendență în istoria literară a secolului XX.
Felicia Mihali va avea o conferință la Universitatea din Sevilia luni, 14 martie, iar joi, 17 martie, la Circulo de Bellas Artes din Madrid, va participa la o masă rotundă moderată de Carmen Mata Barreiro, profesoară Universitatea Autonoma din Madrid, alături de alți doi scriitori de limbă franceză. De asemenea, Felicia Mihali va vorbi în sediul ICR Madrid, în cadrul unei conferințe atașate cursurilor de limba română, despre literatura ei aflată la confluența dintre două culturi.

Luminita Marcu
Subdirectora
Instituto Cultural Rumano
Madrid
c/Marques de Urquíjo 47, 1 dcha.
0034 917589566

No hay comentarios: