miércoles, 12 de marzo de 2008

CONSILIERA PENTRU IMIGRATIE A PREZENTAT SERVICIUL DE INFORMATII PENTRU FEMEIA IMIGRANTA

COSLADA, 13 februarie,2008

Consiliera pentru Egalitate, Adolescenta, Tineret si Imigratie a Primariei din Coslada, Charo Arroyo, a prezentat noul serviciu de informare pentru femeile imigrante, serviciu pe care il va pune in miscare Consiliul in colaborare cu FEDROM (Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania, federatie din care face parte si Asociatia Hispano-Romana DIALOG EUROPEAN) al carui presedinte , Miguel Fonda Stefanescu, a fost deasemenea prezent.

Noul serviciu va oferi femeilor imigrante informatii despre diverse teme de interes (incadrare in munca, formare, ajutor etc.) staruind in mod special asupra a tot ceea ce inseamna violenta de orice tip. Femeile vor fi intampinate de o persoana care vorbeste limba romana, persoana care le va indruma inspre serviciile solicitate.

Consiliera pentru Egalitate, Adolescenta, Tineret si Imigratie, Charo Arroyo, considera ca: "acest serviciu va contribui la integrarea imigrantilor rezidenti in Coslada, pentru ca un cetatean informat este un cetatean integrat. Consiliul pentru Integrare a pus in miscare diverse servicii care sa favorizeze integrarea ca: traducere si interpretare, consultanta juridica sau cursurile de limba spaniola pentru straini ".

La randul sau, presedintele FEDROM, Miguel Fonda Stefanescu, a specificat in interventia sa urmatoarele: " Coslada se distinge prin capacitatea sa de a integra toata populatia venita din afara, oferind servicii de atentie sociala".

No hay comentarios: