miércoles, 14 de mayo de 2008

Manifestari de Ziua Europei

Ambasada Romaniei in Spania, in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Madrid, participa in perioada 8–14 mai la o serie de evenimente in cadrul proiectului Saptamana Europei, organizat impreuna cu Reprezentanta Comisiei Europene la Madrid, cu guvernul regional al Comunitatii Madrid si celelalte 26 de ambasade europene.

Astfel, in zilele de 8 si 9 mai, Romania a participat cu un stand de produse specifice la Ziua Gastronomiei organizata la sediul Comisiei Europene la Madrid si cu un stand cu materiale promotionale despre Romania in spatiile amenajate de Comunitatea Madrid, in statia de metrou Chamartin.

In cadrul aceleiasi serii de evenimente, in perioada 8-14 mai, fiecare stat membru beneficiaza de spatiu publicitar in cate o statie a Metroului din Madrid, in statia de metrou Moncloa, una din cele mai mari, aflate in apropierea sediului guvernului spaniol, au fost expuse fotografii reprezentative din Romania.

La de 13 mai se inaugureaza expozitia de fotografie artistica Sibiu. Tanar din 1191 la Junta Municipala II a Primariei din Alcalá de Henares.

Saptamana Europei se va incheia la 14 mai, cu un recital sustinut de pianistul roman Nicolae Dumitru, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Spania, in cadrul unui proiect comun la care participa si Slovenia, tara care exercita in prezent Presedintia UE.

Reamintim, totodata ca pentru a marca Ziua Europei, Ambasada Romaniei si consulatele generale din Regatul Spaniei, impreuna cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania organizeaza in perioada 9–22 mai, o expozitie de arta contemporana romaneasca, care contine lucrarile a 17 artisti din Timisoara si Arad si care vor expune simultan la Madrid, Sevilla si Barcelona. La Madrid, lucrarile sunt prezentate la Sala de Expozitii a Ambasadei Romaniei, din Avenida Alfonso XIII, 156.



* alte informatii de interes cultural gasiti la: http://geluvlasin.blogspot.com sau la: http://istoriamuzicii.blogspot.com sau la: http://reteaualiterara.ning.com

No hay comentarios: