lunes, 28 de febrero de 2011

Noutati importante de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) din Romania pentru cetatenii romani din UE

Romanian Global News

Pe baza unei solicitari scrise, Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) din Romania elibereaza adeverinte cetatenilor romani interesati sa-si depuna candidatura la alegerile pentru desemnarea autoritatilor administratiei publice locale din alte state membre ale Uniunii Europene in urma verificarii drepturilor electorale ale acestora, transmite Romanian Global News, care citeaza Primaria din Torino.

Pentru ca aceste verificari sa se poate efectua, solicitarile trebuie sa contina datele personale ale persoanelor interesate precum: CNP, tip, serie, nr., act de identitate, respectiv locul, data nasterii si domiciliul din Romania, daca este cazul.

Persoana de contact din cadrul AEP responsabila cu eliberarea acestor adeverinte este domnul Bogdan Popescu, sef serviciu Relatii Externe, email: bogdan.popescu@roaep.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau office@roaep.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Aceasta adeverinta se elibereaza in cateva zile si nu costa nimic. Autoritatea Electorala Permanenta a eliberat deja cateva asemenea adeverinte pentru alegerile locale prevazute a avea loc in Italia in luna aprilie a acestui an.

Persoanele interesate pot trimite solicitarile de eliberare a adeverintelor si prin email, dar este nevoie ca la cererea respectiva sa anexeze o copie dupa un act de identitate romanesc – carte de identitate sau pasaport.

Indata ce aceste adeverinte sunt gata, AEP le scaneaza si le trimite prin email persoanelor care le-au solicitat. Ele pot fi ridicate si in original de catre o persoana apropiata de la sediul nostru din Bucuresti, fara a fi nevoie de o imputernicire in acest sens.

No hay comentarios: