viernes, 25 de febrero de 2011

România la Turneul European al Voluntariatului 2011

Comunicat de presă - din partea Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei

România la Turneul European al Voluntariatului 2011

În contextul Anului European al Voluntariatului, Ambasada României va participa la Turneul European al Voluntariatului 2011, care va avea loc la Palacio del Marqués de Salamanca (BBVA - Paseo Recoletos, no. 10, Madrid), în perioada 28 februarie - 5 martie 2011, organizat de Ministerul spaniol al Sănătăţii, Politicii Sociale şi Egalităţii, alături de alţi parteneri locali.

Programul Turneului este structurat pe 6 zile tematice:
  • 28 februarie: Acţiune socială
  • 01 martie: Mediul înconjurător
  • 02 martie: Participare şi cetăţenie
  • 03 martie: Voluntariat corporativ
  • 04 martie: Valori, educaţie şi voluntariat
  • 05 martie: Cooperare pentru dezvoltare.

Ambasada României va fi prezentă la standul UE, în zilele de luni, 28 februarie a.c., între orele 14:00-16:00 și vineri, 4 martie a.c., între orele 14:00-16:00, alături de reprezentanți ai unor asociații de români din Spania.

Astfel:
în ziua de
28 februarie, alături de diplomatii români, vor fi prezenti reprezentanti ai: Europe Direct Coslada, FEDROM, Asociatia Românilor din Comunitatea Madrid, Asociatia Hispano-Română din Castilla-La Mancha, Asociatia Iberdacia si Asociatia Pro Vita Lex

în ziua de 4 martie: Europe Direct Coslada, FEDROM, Asociatia Românilor din Comunitatea Madrid, Asociatia Hispano-Română din Castilla-La Mancha, Reteaua Literară, România din Diaspora, Asociatia româno-spaniolă de Integrare si Dezvoltare AREID, Asociatia Comunitătilor de Emigranti din Spania, Asociatia Iberdacia, Asociatia Pro Vita Lex si Asociatia Integra Mas.

Cu acest prilej, se vor oferi informatii privind programul de marcare a Anului Voluntariatului în România, materiale de promovare turistică, cu sprijinul Biroului de Promovare si Informare Turistică al României la Madrid, iar asociatiile românesti îsi vor prezenta proiecte de succes realizate până în prezent si proiecte de viitor. De asemenea, în fiecare din cele două zile se va organiza un atelier creatie de mărtisoare.

Vă adresăm invitatia să vizitati standul UE organizat cu ocazia Turneului European al Voluntariatului 2011.

No hay comentarios: