miércoles, 16 de febrero de 2011

Septembrie romanesc, la Joile interculturale din Coslada

Pelicula "Vinicer- Septembrie romanesc" va fi proiectata joi, 17 februarie, de la ora 19.00, la sediul Consiliului de Imigratie (Avenida de la Constitución, 21, Coslada), in cadrul evenimentului Joile interculturale din Coslada, transmite Romanian Global News, care citeaza Noi in Spania.

Vinicer este luna strangerii viei la daci si romani, perioada in care campurile, orasele si chiar persoanele raspandesc o lumina speciala. Acest lucru l-au simtit si realizatorii filmului, Carmen Rubio y José Manuel Onoro. De aceea au incercat sa redea toata frumusetea Romaniei, prin oamenii ei, prin peisaje, orase si sate, reflectate in cateva elemente: inima, orase, strazi si case, dorul, bucuria si randuiala. Ideea dacica a universului se perpetueaza de-a lungul secolelor, exprimata in arhitectura si sculptura in lemn, pana ce ajunge in secolul XX la esenta sa, sub mana genialului Constantin Brancusi. Coloana Infinitului este „chiar respiratia omului", cea mai buna modalitate de a rezuma aceasta calatorie.

Joile interculturale, o actiune in care prezinta documentare, scurtmetraje, colocvii despre culturi ale altor tari, tratandu-se imigratia intr-o lectura deschisa, reala, pozitiva si integratoare.

sursa: Romanian Global News

No hay comentarios: